Skip to content

Her er det digitale samtaleverktøyet med aktivitetskort som viser situasjoner som barn kjenner seg igjen i.

Aktivitetskort instruksjon

Vis først korene til barnet og plasser dem over matten.

a) Se på alle kortene først. Hvilke aktiviteter viser 
kortene? (Gå igjennom alle kortene – spør barnet 
først og forklar hva de viser.)
b) Gi følgende instruksjon: «Nå kan du legge kortene ut på matten etter hvilke aktiviteter du liker best og hvilke du liker minst.»

Slik gjør du det:
1) Plussiden:
Du skal legge et kort i hver rute. Først så skal du plukke to kort og legge her under smilefjeset, ytterst (pek på ytterkanten under smilefjeset) på Plussiden. På Plussiden legger du aktiviteter eller ting du liker aller best å holde på med. Let etter de kortene som du liker aller best (nikk med hodet og smil, for å illustrere, mens du peker på matten). Hva liker du aller best å gjøre? Så legger du det ytterst her – ute på Plussiden eller på smilefjeset. 
(La barnet plukke to kort og legge det under smilefjeset.)

2) Minussiden: Så skal du se etter det som du liker aller minst å gjøre – det du ikke liker? (Rist med hodet og se litt lei ut, for å illustrere, mens du peker på matten.) Velg to kort med det du ikke liker og legg dem her på Minussiden (pek). – under det litt leie ansiktet, for du liker ikke så godt disse aktivitetene eller det som kortet viser.

3) Fortsett med å sortere alle kort: Jobb annenhver side, fra Plussiden til Minussiden (her må den voksne peke litt). «Så ser du på kortene igjen og let etter flere aktiviteter 
som du liker. Legg de i rutene under smilefjeset Plussiden
(velg tre kort).

Velg deretter kort med aktiviteter som du ikke liker så godt.
Fortsett til matten er full av kort.»

Til slutt ligger alt det du liker aller best under smilefjeset og det du ikke liker så godt ligger under det leie fjeset.

Så bra at du har lagt alle kortene ut, så kjekt at du deler dette med meg så jeg får se hva du liker best og hva du ikke liker så godt. Nå skal vi skrive ned nummeret på kortene inn i rutearket. (Barn eller voksen skriver).

4) Samtaler ved bruk av kortene:
Noen liker å snakke litt mens de legger ut kort, mens andre liker best å snakke etterpå. Spør gjerne barna om hvilke tanker og følelser de har i situasjonene.